26 Sep

A Choir Of Ghosts | 26/9 | Nefertiti

A Choir of Ghosts är James Auger som bosatt sig i Ramsele utanför Sollefteå. Där i norra Sveriges djupa skogar skapar han en slags alt-country/spökamerikana som kan beskrivas som en unik tolkning av den amerikanska folkmusiktraditionen.

James har sysslat med musik på olika vis sedan han var 11 år gammal och växte upp i Port Mulgrave i England. Men det är i det Ångermanländska inlandet han har funnit ro att skapa den musik han alltid har sökt efter. Just nu skriver han på sitt debutalbum som kommer att släppas senare i år.

2017 var året då det började ta fart för A Choir of Ghosts. Singeln ”Ester” blev en viral hit och nådde snabbt nästan 200 000 streams på Spotify. Efter två europaturnéer och ännu några singlar så har ännu en hit hunnit släppas, ”Morning Light” som i skrivande stund har över 700 000 spotifystreams. Imponerande siffror för en artist som inte har någon draghjälp med PR eller ens har släppt sitt debutalbum ännu.

Även om James Auger är frontperson för A Choir of Ghosts så är det ett band med rutinerade musiker från bland andra bandet Pershagen.

 Vi glädjs även åt att presentera Arvid Nero som förband till A Choir of Ghosts!

”I våras släppte Arvid Nero debutalbumet Mother Earth.
Musikaliskt rör vi oss i ett sammelsurium av olika genrer. Den djupa, bluesiga känslan finns där som grund i en genomarbetad ljudbild. Låtarna utvecklas ibland åt country- och ibland åt soulhållet.
Texterna bygger berättelser som vävs samman av ett vemod och lyfts fram av en röst som går rakt in i själen.”

Missa inte A Choir Of Ghosts och Arvid Nero på Nefertiti 26/9.

26 September 2018

18:00

Nefertiti

180kr


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris