09 Mar

Iiris Viljanen

I våras gav Iiris Viljanen (sedan tidigare känd från bl.a. Vasas flora och fauna) ut den instrumentala pianoskivan ”Kiss Me, Stupid & 7 more solo piano pieces” i samband med en utsåld premiärkonsert på Uppsala Konsert & Kongress. I höstas var hon aktuell på en rad scener runt om i landet och den 26 oktober släpptes ett nytt soloalbum; ”Mercedes” via egna bolaget Voi Elämä!.

– Det här är en skiva om djur, svenska män och mörka platser. Om tio år i Sverige. Det blev österbottnisk rap och mycket klaviaturer bland annat. Skivan heter Mercedes, till minne av en katt som föddes i en bastrumma på min konfirmationsdag, säger Iiris Viljanen.

Under hösten var hon också aktuell som förband till Ane Brun och senare var Iiris Viljanen support och gäst på Emil Jensens föreställningsturné genom landet. Emil och Iiris släppte nyligen duettsingeln ”Kolla på film” – kanske pophistoriens första möte mellan finlandssvenska och skånska. Hon hörs också som sångare på nyutgivna EP:n ”En pelikan på myren – sånger från Tjärdalen”, där medlemmar ur Winhill/Losehill skrivit musik till Riksteaterns uppsättning av Sara Lidmans roman ”Tjärdalen”.

09 Mars 2017

19:00

Nefertiti

230 kr


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris