28 Feb

Indiestjärnskottet Linn Koch-Emmery drar ut på turné i norra Europa med nya EP:n ”Waves”

Linn Koch-Emmery är Sveriges senaste stjärna på indiehimlen. Singeln ”Don’t sleep on my luv” blev i september första singeln ut från sprillans nya EP:n ”Waves” (släppt 8 nov), och den ligger just nu i B-rotation på P3. Hyllningarna har inte låtit vänta på sig, och med förstaplaceringar i både PSL:s topp 20 samt tyska Amazons indie-lista är det nu klart att Linn ger sig ut på turné med ny musik i bagaget. Premiär den 16 januari, på Eurosonic i Groningen (NE)!

Linn är nyligen fyllda 26 och har bara under det senaste året hunnit turnera i USA och Mexiko, agerat support under Johnossis Europaturné, spelat förband till Pussy Riot och hyllats som ”festivalens bästa artist” av Seymour Stein (SIR Records, Ramones, Madonna m.m.) på MUSEXPO i Los Angeles. Kort efter släppet av singeln ”Don’t sleep on my luv”, den 20 september, spelade hon på Reeperbahn Festival i Hamburg och nu står det alltså klart att det blir en turné med nya EP:n ”Waves”.

Debut-EP:n ”Boys” släpptes i oktober 2017 och gjorde minst sagt väsen av sig. Linns säregna indierock präglad av tungt lo fi-sound och skarpa melodier lovordades ibland annat The Line of Best Fit och DIY Magazine, uppmärksammades i DN och Aftonbladet samt hamnade på en mängd Spotifylistor.

2018 är det dags igen – den 8 november släppte Linn Koch-Emmery sprillans nya EP:n”Waves”, som gav ny fart åt Linns segertåg genom musikredaktionerna. Den har hyllats både i Sverige och långt utanför landets gränser, inte minst hos PSL och en topplacering i tyska Amazons indie-lista.

16 januari går startskottet för turnén, som har sin premiär på Eurosonic i Groningen (NE) ochfortskrider genom en mängd platser i Norden, däribland dubbla datum på showcasefestivalenby:Larm i Oslo.

Följ Linn

https://www.instagram.com/newkid.jpg/

https://www.facebook.com/newkidofficial

28 Februari 2019

19:00

Nefertiti

150:-


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris