12 Nov

The Leather Nun

Succé med nya albumet och utsåld konsert på Södra Teatern efter 20 år av tystnad. Nu släpps nya konsertdatum för att möta upp det stora intresset.

The Leather Nuns bästa album någonsin – det är inte en överdrift och det är inte en dag för sent. I april klev bandet ur studion med skivan ”Whatever” (Wild Kingdom Records/Sound Pollution) och reaktionerna lät inte vänta på sig. Den tyska tidningen Der Spiegel gav plattan toppbetyg 9 av 10. I samband med att ”Whatever” släpptes gav bandet en konsert på Södra Teatern i Stockholm. Biljetterna sålde slut på nolltid. Konserten var monumental. Jonas Almqvist och hans besättning visade att The Leather Nun’s comeback är något att räkna med på riktigt.

The Leather Nun, Lädernunnan eller ”Nunnan” – kärt barn har många namn – var det lilla rockbandet från Göteborg men redan tidigt i punkens historia körde de över sina brittiska och amerikanska kollegor och blev Sveriges första riktiga musikexport efter ABBA. Under ledning av bandets grundare, sångare och låtskrivare, Jonas Almquist, återförenades det legendariska 80-tals bandet i studion i januari 2014. Bara trummisen Gert Claesson (som för länge sedan lagt trumpinnarna på hyllan) saknas, men ersätts förtjänstfullt av bl a Michael Blair (Tom Waits, Lou Reed). Nya ansikten skymtar också, bl a gitarristen Carlos Sepúlveda från legendariska svenska Psycore och Brooklyn-basisten Jeff Virgo.
Man möts av ett revanschsuget The Leather Nun men precis som 1979, går bandet sin egen väg och levererar internationell mäktig rockmusik som få svenska akter är kapabla till. The Leather Nun banade väg internationellt för akter som The Hives och TSOOL. Nu är The Leather Nun tillbaka för att återta sin tätposition.

”…detta är en riktig kanonplatta som lär växa sig starkare och starkare för var gång man lyssnar till den. Nunnans gamla fans kommer tveklöst att digga Whatever och är inte världen helt uppochnedvänd så lär många nya fans komma till också.” – Zero Magazine

”Svulstig och stökig comeback av de svenska nunnorna. Det är tunga härligt skräpiga trummor, ylande gitarrer och en cello eller två som hackar sig fram.” – Gaffa

12 November 2015

19:00

Stora Teatern

315 kr


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris