Dolores Haze förstärker bob hunds turné!

Publicerat 26 januari, 2016

Dolores Haze har gått från 0 till 100 direkt och på mindre än ett år blivit ett av landets mest omtalade band. I November släpptes debutalbumet “The Haze is Forever” som belönades med pris för årets rock på P3 Guld Galan. Dolores Haze har ett hektiskt 2015 bakom sig. De har hyllats av Iggy Pop i BBC, blivit utslängda från sina egna spelningar, intagit brittiska festivaler, hyllats av alla från DN till Vice, the Guardian och Stereogum samt övertygat en brittisk journalist att Fuck faktiskt är ett ganska vanligt Svenskt förnamn.
The Haze is Forever är Dolores Haze hantverk. Bandmedlemmarna Foxy Sagz, Groovy Nickz, Groovy Fuck och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls som inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana. Albumet har vuxit fram under en kaotisk frammarch där bandet kryssat mellan festivalgig i Sverige och England och replokalen utanför Stockholm.
Resultatet är 21 minuter komprimerad energi inspelad i studio Dubois med Christoffer Roth och Max-Måns Wikman bakom spakarna. Flera gäster har även varit involverade, första singeln I Got My Gun spelades in tillsammans med Pontus Winnberg, singel-versionen av Touch Me fick electro-kostym av Quant och på albumet ligger även gitarrmonstret Crazy About Me som är ett samarbete mellan Dolores Haze, Rebecca & Fiona och Little Jinder.

Den 5:e och 6:e mars kan du se dem på Stora Teatern i Göteborg.


© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris