Eric Bibb nominerad till en amerikansk Grammy

Publicerat 26 januari, 2018

Blueslegendaren Eric Bibb är född i New York, men har levt och verkat i Sverige
sedan slutet av 1970-talet. Nu är han nominerad till en amerikansk Grammy i kategorin bästa traditionella bluesalbum för sitt soloalbum ”Migration Blues”, och övriga nominerade i samma kategori är bland annat The Rolling Stones. Galan går av stapeln i New York 28 januari.

Det är första gången Eric Bibb är nominerad för ett eget album. Han har varit nominerad en
gång tidigare, 1997, då tillsammans med Taj Mahal och Linda Tillery för barnskivan
”Shakin’ A Tailfeather”.

– Att bli Grammy-nominerad värmer min själ, särskilt eftersom albumet ”Migration Blues”
beskriver vår samtid och är ett av mina bästa hittills. I år är Grammy-galan i New York i stället för i Los Angeles, vilket är kul eftersom jag får en chans att hälsa på min mamma och mina systrar som bor där. Nomineringen i sig känns underbar att få. Att vinna skulle vara en dröm som går i
uppfyllelse, säger Eric Bibb.

Eric Bibb föddes i USA 1951 och flyttade till Sverige i slutet av 1970-talet. Här inledde han sin musikkarriär med att bland annat turnera landet runt med Cyndee Peters band. Idag är han ett av de största namnen i den internationella bluesvärlden.

Det senaste halvåret har han turnerat i Sverige med sin hyllade enmansföreställning ”Tales From A Blues Brother”, där han blandar musik med historier från sitt liv och sin karriär. Senare i år går föreställningen på export till utlandet, men innan dess spelas den under våren i bland annat Stockholm och Göteborg.

American Grammy Awards äger rum 28 januari i Madison Square Garden i New York.

”Tales From A Blues Brother” spelas dessa datum:
26/3 Scalateatern, Stockholm
27/3 Scalateatern, Stockholm
28/3 Stora Teatern, Göteborg


© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris