06 Dec

Adolphson & Falk – 50-års jubiléet fortsätter!

2018 fyllde Adolphson & Falk 50 år som duo och firades med en jubileumsturné och det nyinspelade albumet 50. Nu står det klart att turnén får en fortsättning under 2019!

Lovorden har haglat över turnén och fansen, som förväntade sig en nostalgitripp, möttes av duon som aldrig sjungit bättre, en scenshow med visuals som andas både nu och då, Greg FitzPatricks nya arrangemang på de största hitsen och dessutom hans syntkonst som skapat ett helt eget scenspråk. I samband med varje konsert visades också en utställning av syntkonsten signerad FitzPatrick…

En succé. Det visar inte minst slutsålda hus i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm och Luleå!

Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Konserten är en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!

Adolphson & Falk bokas nu för 2019.

06 December 2019

19:00

Stora Teatern

495:- + service


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris