10 Mar

Albert hammond | the songbook tour

Redan i början av 70-talet, i starten av sin solokarriär, fick Albert Hammond en listetta med ”It never rains in southern California”, följt av ”The free electric band” och så småningom ”When I need you”, låtar som nu är monstruösa klassiker. Med sina framgångar beslutade sig Hammond för att sätta låtskrivandet och producerandet i första rummet.
Denne musiklegend har låtar med på 360 miljoner album med artister som Celine Dion, Whitney Houston, Aretha Franklin, Tina Turner, Elton John, Joe Cocker, Diana Ross, Johnny Cash, K.D. Lang, Ace of Base, Rod Stewart, Julio Iglesias, Duffy och Josh Groban m.fl. Alla har spelat in låtar av Hammond. Gedigen lista som är svår att överträffa.

Albert Hammond en något anonym superstjärna föddes mot krigsslutet i London, flyttade till Gibraltar och fick spanska som modersmål. Men 22 år gammal, på höjden av ”the swingin’ London”-eran flyttade han tillbaka till världsmetropolen och kom snabbt att göra avtryck i singer-songwriter-kretsarna.
Tillsammans med vännen Mike Hazelwood började han leverera sånger som blev till allt större hits, ”Little arrow” med Leapy Lee och ”Gimme Dat Ding” med The Pipkins. Han är pappa till Albert Hammond Jr (The Strokes), en artist som yngre generationer känner till. Resten är historia.
Nu kommer Sverige att få fördelen att njuta av Albert Hammond som live artist med ett pärlband av låtklassiker.

10 Mars 2016

20:00

Park Lane

390kr inkl serviceavgift


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris