13 Nov

Edda Magnason

Artisten, låtskrivaren, producenten och skådespelerskan Edda Magnason är ett unikum och verkar i ett helt eget universum. Hon rör sig på ett närmast Frank Zappa-likt sätt obehindrat mellan jazz, pop och soul. 2010 debuterade Edda som soloartist, har sedan dess släppt tre fullängdsalbum med det senaste 2014 som hette ”Woman Travels Alone”. Nu är hon äntligen tillbaka, den 31 maj släpps EP’n ”Tune Of A Crooner EP1” som är det första vi får höra, mer musik kommer att släppas i höst.

”Jag har kallat den här skivan för min musikalskiva ända från början, vet inte riktigt vad jag menar med det, men tanken gör mig glad.  Jag tror att det finns en gammal crooner som spökar i min studio, för jag har helt plötsligt börjat gilla fluffiga saxofoner, smörsång, och americana. Mikael Wiehe sa att jag sysslar med experimentell Paul McCartney pop. Min bokare sa att det var dreamy Betty Blue-pop. Jag har aldrig förr känt mig så hemma i nåra referenser, så det är så jag beskriver det själv nu.” – Edda Magnason

De senaste åren har Edda Magnason bland annat varit solist på både Göteborgsoperan och Malmö Opera och tilldelats en rad priser, för att nämna några: Expressens musikpris Spelmannen, Lena Nyman-priset och en Guldbagge för Bästa Kvinnliga Huvudroll i succéfilmen ”Monica Z”. Edda har också de senaste åren varit med i Mikael Wiehes hyllade föreställning ”…har du sett världen” som har spelats på Malmö Live samt på Folkoperan i Stockholm.

Senast vi fick höra ny musik från Edda Magnason var 2016 när hon släppte singeln ”Noises”. Hon medverkade då som gäst i ”På Spåret” julspecial och framträdandet blev väldigt uppmärksammat. Med suggestiva toner och fantasifulla kompositioner gör Edda nu en efterlängtad comeback när hon släpper EP’n ”Tune Of A Crooner EP1” (Parlophone/Warner Music Sweden). Och hyllningarna har inte låtit vänta på sig;

”Med sitt nya projekt har musikkonstnären Edda Magnason skapat en avantgardistisk Hollywood-musikal i technicolor som endast har premiär i hennes eget huvud. Arrangemangen är bländande” – Jan Gradvall (DI)

”I feel you trust, like a warm stone påminner mig om Ane Brun eller Frida Hyvönen, och Synchronized tar mig till Art Decade från David Bowies Low. Det är ett alternativt universum.” – Sophie Winberg (Nöjesguiden)

På scen medverkar följande musiker:
Edda Magnason – sång och keyboards
Daniel Ögren – bas och gitarr
Edvin Nahlin – keyboards
Niclas Lindström – trummor

13 November 2019

20:00

Nefertiti

320:-


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris