18 May

Hästpojken till Slakthuset LIVE!

Vi är stolta att presentera ytterligare ett av våra favoritband.

Hästpojkens fjärde album ”Hästpojken är död” som släpptes våren 2018 har haft ett fantastiskt mottagande både från publiken och kritiker.  Under höstturnén hade det nya albumet blivit så populärt att publiken sjöng med lika mycket till de nya låtarna  som till klassiker som ”Caligula” och ”Gitarrer & bas, trummor och hat”. Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken har Hästpojken etablerat sig som en av landets bästa liveakter.

Förband: Shitkid

ShitKid, aka Åsa Söderqvist, har på bara två år hunnit bli en av Sveriges mest omtalade nya artister. Hon har hyllats av såväl internationell som nationell press för sina tre EP-släpp och debutalbumet ”Fish”. I maj är ShitKid aktuell med nya albumet ”Detention”, redan nu är singelen ”SuMmEr BrEaK” ute.

Soundet kan beskrivas som en slags skev anti-pop. Heminspelad, lo-fi skriven och producerad av Åsa själv och präglad av influenser från bland annat grunge och garagerock.

ShitKid debuterade 2016 och uppmärksammades omedelbart av bland andra The FADER, Dazed, P3 och SVTs Gomorron. Hon har de senaste åren trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande, nya, alternativa och provokativa liveartister. Hon har turnerat runtom i Skandinavien och Europa med spelningar på festivaler som Roskilde, Way Out West, by:Larm och The Great Escape.

För ganska precis ett år sedan släpptes EPn ”This Is It” som introducerade ShitKids musik för en bredare publik. I samma veva gjorde hon sina första framträdanden i USA under SXSW-festivalen. Debutalbumet ”Fish” vann pris för Årets rockalbum 2017 på Manifestgalan. I år är hon nominerad i kategorierna Årets Live och Årets musikvideo på samma gala!

Under vintern släpper Shitkid tre nya singlar från albumet ”Detention” som kommer i maj.

18 Maj 2019

17:00

Slakthuset LIVE

260:- + service


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris