03 Sep

Mattias Alkberg

Den 1 april släpper Mattias Alkberg sitt 30:e album, ”Häxor”. Till hösten blir det efterlängtad turné och idag släpps singeln ”Gudrun och Andreas”.

”Häxor” är en samling historier och låtar om livet i en patriarkal värld. Det är tio berättelser, berättade och sjungna ur olika kvinnors perspektiv.

– Kanske är det inte varje människas plikt, men det är min, att gå några mil i någon annans skor. Att leva sig i någon annans omständigheter och predikament. Och jag har det jag har. Jag går i de skor jag ser. Det är egentligen allt.

Två låtar finns att lyssna på redan nu, ”Brända skepp” och ”Gudrun och Andreas”.

I fjol släppte Alkberg två alster. Albumet ”Bodensia”, som kom med på flera årsbästalistor, samt den hyllande diktsamlingen ”Med rätt att dö”. Kommande albumet ”Häxor” är Alkbergs 30:e i ordningen om man även räknar in de han gjort med banden The Bear Quartet och Södra Sverige

Det är få – om ens någon – som kommer i närheten av Alkbergs produktivitet. Han är aktuell med en eller ett par utgåvor varje år och har så varit under trettio års tid. Och allt är med en unik särprägel och odiskutabel kvalitet.

03 September 2021

19:00

Pustervik

295:- + service


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris