04 Dec

Pernilla Andersson – Vintersånger från Garbo

För andra året i rad åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum. Förra vintern tog hon med sig albumet, hyllade ”Vintersånger från Garbo”, på turné och det blev en omedelbar succé. ”Hjärtskärande vackert, om livets smärtpunkter och glädjestunder” skrev Kristianstadsbladet och flera andra hyllade konserterna och musiken.

I våras släppte Pernilla Andersson ”Låt det gå (långfinger upp)” och den fick väldigt fint mottagande. På det följde ett stort antal konserter genom hela sommarsverige. Vintern 2019 åker Pernilla Andersson ännu en gång ut i landet och skapar riktig julstämning.

Den 15 november släpps också en ny låt, ”Decemberblues”. En duett med Viktor Olsson.

– ”Decemberblues” är sången om den där kärleken som aldrig blev och beslutet att välja bort den. Att rymma över Atlanten för att komma undan och ändå känna den, men veta att den i verkligheten aldrig kunnat bli lika vacker som i drömmen.

I november släpps också albumet ”Vintersånger från Garbo” för första gången på vinyl.

Om julturnén säger Pernilla Andersson:
– Förutom ”Vintersånger från Garbo” och nya ”Decemberblues” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan.

 

Pernilla Andersson – s.

Fredrik Rönnkvist – g.

Jerker Odelholm – b.

Mikael Häggström – tr.

04 December 2019

20:00

Nefertiti

380:-


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris