25 Oct

Viktor Olsson på Nefertiti den 25 oktober

Hösten 2018 är det dags för ett nytt studioalbum, det självbetitlade albumet ”Viktor Olsson”. Under året har smakprov från albumet kommit i form av låtarna ”T-Shirt & Jeans”, ”Fjärilar vid Floden”, ”Där ingen säger”, ”Bestäm dig” och ”Marlon Brando”.

2015 debuterade då 22-åriga Viktor Olsson med albumet ”Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med sina texter om att växa upp i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. Tv-framträdanden avlöste varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015. År 2018 tilldelades Viktor Live at Hearts låtskrivarstipendium.

Våren 2016 släppte Viktor singeln ”Mil av ljus” som följdes upp av EP:n ”Alla lämnar till slut”. Singeln producerades av Måns Lundberg (Deportees, Håkan Hellström) och spelades in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Samma år åkte Viktor ut på skandinavisk konserthusturné som förband till Anna Ternheim.

Om Viktor Olsson

Född och uppvuxen i Stenungsund. Kriktikerhyllningarna och TV-framträdanden har avlöst varandra och Viktor utsågs av Mauro Scocco till årets nykomling på Svenska Musikförläggarnas pris i slutet av 2015. Våren 2016 åkte Viktor åkte ut på turné och öppnade för Anna Ternheims 27 spelningar i Skandinavien. År 2018 tilldelades Viktor Live at Hearts låtskrivarstipendium.

25 Oktober 2018

20:30

Nefertiti

180:-


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris